Tretmani oblikovanja i zatezanja lica i tijela

tretman_zatezanje_1

Kavitacija

tretman_zatezanje_2Kavitacija je jedini nekirurški i neinvazivni postupak koji ciljano uništava masne stanice na trbuhu, bedrima, stražnjici i drugim dijelovima tijela.
Energija ultrazvuka djeluje isključivo na masne stanice – membrane masnih stanica (celulita) se otvaraju te se masnoća izlijeva u međustanične prostore, a zatim se – uz posredstvo enzima lipaze – ista masnoća koristi za rad bazalnog metabolizma.

Nakon pucanja membrana masnih stanica, masnoća u obliku triglicerida odlazi u međustanični prostor, gdje se pomoću enzimatske aktivnosti lipaze dijeli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gdje se razgrađuju, kao i masnoća koju unosimo hranom.

Važno je napomenuti da dio razgrađene masnoće „putuje” kroz organizam u vidu lipoproteina i mora biti potrošen aerobnom fizičkom aktivnošću – u suprotnom, opet će se nagomilati na drugim dijelovima tijela.

Radiofrekvencija

tretman_zatezanje_3Radiofrekvencija je tretman radiofrekventnom strujom koja djeluje na kožu, tako da vrši dubinsko zagrijavanje tkiva, dok se površina kože ne zagrijava do istog stupnja kao unutrašnjost. Zagrijavanje vlakana kolagena u dermisu, dubljem sloju kože, do određene temperature, dovodi do njihove kontrakcije. Unesena toplina ubrzava metabolizam stanice i fibroblasta koji proizvode kolagen, a time se stimulira produkcija kolagena i odmah vidljivo zateže koža.

Kada se radi o tretmanima tijela, osim poboljšavanja tonusa kože, radiovalovi djeluju i tako da tope masno tkivo, te tako pomažu prilikom mršavljenja i eliminacije masnoga tkiva.

Tretman radiofrekvencije lica u kozmetici koristi se za zatezanje opuštene kože, za pomlađivanje lica, smanjivanje bora, te za regeneriranje oštećene strukture kože. Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana. Konačni efekt vidljivo je čvršća i jača koža, puna kvalitetnog i obnovljenog kolagena.

Infracrvene zrake

IR lica

Infracrvene zrake izravno djeluju na strukturu masnoće, što dovodi do oslobađanja velike količine toplinske energije, ubrzanja cirkulacije krvi i limfe, poboljšanja metabolizma, ubrzavanja biokemijskih reakcija, katabolizma masnih stanica, te velikog smanjivanja broja masnih stanica. Djelovanje infracrvenih zraka topi masnoće i reducira celulit.

Infracrvene zrake imaju zdravstveno dokazani učinak i sve se više upotrebljavaju u medicini i kozmetici. Zagrijavaju mišiće i prodiru do 4 cm duboko u tkivo, aktivirajući enzime koji pretvaraju mast u energiju. Time se ubrzava proces mršavljenja i reducira celulit.

 

 

Vakum limfna drenaža

Vakum limfna drenaža terapija je kojom se pojačava mikrocirkulacija, ubrzava metabolizam i smanjuje opseg kritičnih dijelova tijela. Odlično djeluje na poboljšanje prokrvljenosti dijelova tijela koji se masiraju i na taj način pospješuje sve procese koji su potrebni za oblikovanje tijela. Slabi protok krvi i limfe uzrok su nastanka celulita. Tretmani vakumom bitni su dio svakog anticelulitnog tretmana.

 

 

!!!Kombinacija kavitacije, radiofrekvencije, infracrvenih zraka i vakum limfne drenaže osiguravaju izvrsne rezultate u preoblikovanju tijela i smanjenju celulita, te su trenutno broj 1. u svijetu!!!